O nama

Želite saznati sve informacije o nama? 

Dom za stare i nemoćne osobe Ravno novoizgrađeni je dom za osobe treće životne dobi. Dom pruža skrb starijim i teško bolesnim osobama izvan vlastite obitelji. Nalazi se na samom jugu Hercegovine, na području općine Ravno.

Štićenici Doma mogu uživati u čistom zraku, ljepoti netaknute prirode, daleko od svakodnevne užurbanosti. Dom ima predivan pogled na rijeku Trebišnjicu i Popovo polje.

Smještaj je predviđen za 54 osobe u 18 trokrevetnih soba, koje su opremljene vlastitim kupatilom, te ostalim sadržajima potrebnim za svakodnevni život.

O štićenicima se brinu njegovateljice koje su uspješno prošle obuku za navedeno zanimanje. Također, na raspolaganju su medicinska sestra i fizioterapeut, te liječnik po potrebi. O kvalitetnom provođenju slobodnog vremena štićenika brine se socijalna radnica. Povećavanjem broja štićenika u budućnosti, planira se i povećavanje stručnog osoblja.

Prostor je u potpunosti prilagođen štićenicima Doma i njihovim potrebama.

Ključne informacije o nama:

● Površina: 1900m2
● Kapacitet: 54 kreveta
● Veličina sobe: 32 m2
● Prostor u potpunosti prilagođen
potrebama osoba treće životne dobi
● Prohodnost bez barijera za invalidska
kolica
● Sustav dojave i praćenja
● Prostrano dvorište
● Kapelica

 

Nešto najbolje što možemo uraditi za sebe je da pomognemo drugima. Tada se osjećamo ispunjeni, korisni i sposobni dati  svoj doprinos da nečiji život bude bolji, jer smo mi dali sve od sebe kako bi pomogli koliko možemo.